Dennis Wideman
NOS Sport

Bodycheck op linesman kost NHL-speler twintig duels

Het uitdelen van een bodycheck aan een linesman is ijshockeyer Dennis Wideman duur komen te staan. De speler van Calgary Flames, uitkomend in de prestigieuze Noord-Amerikaanse competitie NHL, is voor twintig wedstrijden geschorst omdat hij vorige week tegen Nashville Predators een linesman (assistent-scheidsrechter) tegen het ijs beukte.

De schorsing is de op-een-na-hoogste straf in de geschiedenis van de NHL voor het belagen van een official. Gordie Dwyer van Tampa Bay Lightning kreeg in 2000 een schorsing van 23 duels.

Te laat gezien

Wideman heeft zijn excuses al aangeboden aan linesman Don Henderson, al beweren hij en de clubleiding van de Flames dat de 'bodycheck' niet met opzet werd uitgedeeld. Henderson zou de assistent-scheidsrechter pas op het laatste moment hebben opgemerkt en kon een botsing daarom niet meer vermijden.

NHL-speler beukt grensrechter omver

Vlak voor zijn botsing met de linesman liep Wideman een hersenschudding op. Zwalkend schaatste hij naar de bank en botste toen op Henderson. De 32-jarige Flames-speler duwde daarbij zijn stick hard in de rug van de linesman.

In 755 wedstrijden in de NHL had Wideman nog nooit een schorsing of een boete gehad. Door zijn straf loopt hij nu 500.000 euro aan salaris mis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl