ANP
NOS Nieuws

Op deze wegen kun je vanaf nu 130 km/u

Op negentien trajecten wordt de snelheid verhoogd naar 130 kilometer per uur. Het gaat onder meer om de A28 tussen Hoogeveen, Assen en Groningen, en de A58 tussen Tilburg en Oirschot.

Pas wanneer de verkeersborden zijn aangepast, geldt de nieuwe maximumsnelheid. Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu had de verhoging in november al aangekondigd. Het ministerie heeft er 2 miljoen euro voor vrijgemaakt.

NOS / Lars Boogaard

Ook 130 km/u op A2

Ook de snelheid op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam gaat omhoog. Nu mogen automobilisten op het stuk tussen Holendrecht en Vinkeveen, een vijfbaansweg, 100 kilometer per uur rijden.Vanaf half mei gaat 's avonds en 's nachts de snelheid omhoog naar 130 kilometer per uur.

"We streven ernaar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 kilometer per uur kunnen rijden", zegt Schultz. "Voor automobilisten wordt de maximumsnelheid op snelwegen daarmee steeds eenduidiger."

Met de nieuwe aanpassingen heeft iets meer dan 60 procent van de snelwegen een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur.

Een snelheidsverhoging op de A27 bij Oosterhout, die eerder was aangekondigd, gaat niet door. Vanwege de verkeersveiligheid ziet minister Schultz daar voorlopig van af. Op dat traject komt nader onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl