NOS Nieuws

Pussy Riot tart het Kremlin opnieuw met jongste clip

De Russische vrouwenband Pussy Riot daagt de machthebbers in het Kremlin opnieuw uit met hun jongste videoclip over misstanden binnen de gerechtelijke macht in Rusland.

De bandleden kwamen in 2012 in grote problemen na een optreden in een kathedraal in Moskou waar ze anti-Poetinteksten ten gehore brachten. Twee van hen werden wegens extremisme veroordeeld tot twee jaar cel, maar ze kwamen eind december vervroegd vrij.

Uniform

In de pas uitgebrachte video Tsjajka, genoemd naar de machtige procureur-generaal van Rusland, dragen de bandleden hetzelfde blauwe uniform als Joeri Tsjajka, worden gevangenen geslagen, opgehangen en mishandeld met elektrische schokken en waterboarding.

Ondertussen rapt zangeres Tolokonnikova, die de rol van Tsjajka vertolkt: "We hebben in onze gevangenissen leuk werk voor iedereen die te slim is".

Bankbiljetten

De procureur-generaal, die volgens de oppositie in Rusland corrupt is en banden met de maffia onderhoudt, ontvangt in de video grote stapels bankbiljetten.

De band werd tot de clip geïnspireerd na het zien van een kritische documentaire van de bekende Russische activist Aleksej Navalni over de procureur-generaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl