Pro Shots
NOS Voetbal

Amateurs VVSB schrijven bekerhistorie na bizarre slotfase

VVSB heeft voor een onvervalste stunt gezorgd in de strijd om de KNVB-beker. De topklasser uit Noordwijkerhout boog tegen FC Den Bosch in de laatste acht minuten een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege. De voetbalvereniging Sint Bavo haalde als tweede amateurclub in de geschiedenis van het betaalde voetbal de halve finales na IJsselmeervogels in 1975.

VVSB, zonder ook maar een speler met ervaring in het betaalde voetbal, had voor rust al de beste kansen. Den Bosch leidde echter halverwege door Alessio Carlone, die scoorde na een counter, en Abdelaziz Khalouta, die knap raak knikte. Na rust vergat Den Bosch de genadeklap uit te delen. VVSB zette in de slotfase aan en Den Bosch bezweek totaal onverwacht onder de druk.

 • Pro Shots
  Keeper Kees Heemskerk laat de bal los, waarna VVSB 3-2 maakt
 • Pro Shots
  Matchwinner Maikey Parami
 • Pro Shots
  Teleurstelling bij de spelers van Den Bosch
 • Pro Shots
  Vladimir Jozic en Giovialli Serbony vieren de bekerstunt van VVSB
 • Pro Shots
  Feest bij VVSB

Blunderende keeper

Vooral Den Bosch-keeper Kees Heemskerk mocht zich de tegentreffers aanrekenen. Bij de eerste liet hij zich wegdrukken en de gelijkmaker was een schot van dichtbij dat onder hem door glipte. Tommy Bekooij en Peet van der Slot tekenden voor de VVSB-doelpunten.

De derde VVSB-treffer was de nachtmerrie van elke keeper: Heemskerk liet een simpele voorzet uit zijn handen vallen. Maikey Parami was er als de kippen bij om een prachtig hoofdstuk in de geschiedenis van de amateurclub te schrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl