De spelers van VVSB vieren feest na de bekerstunt tegen FC Den Bosch Pro Shots

VVSB heeft voor een onvervalste stunt gezorgd in de strijd om de KNVB-beker. De topklasser uit Noordwijkerhout boog tegen FC Den Bosch in de laatste acht minuten een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege.  De voetbalvereniging Sint Bavo haalde als tweede amateurclub in de geschiedenis van het betaalde voetbal de halve finales na IJsselmeervogels in 1975.

VVSB, zonder ook maar een speler met ervaring in het betaalde voetbal, had voor rust al de beste kansen. Den Bosch leidde echter halverwege door Alessio Carlone, die scoorde na een counter, en Abdelaziz Khalouta, die knap raak knikte. Na rust vergat Den Bosch de genadeklap uit te delen. VVSB zette in de slotfase aan en Den Bosch bezweek totaal onverwacht onder de druk.

Blunderende keeper

Vooral Den Bosch-keeper Kees Heemskerk mocht zich de tegentreffers aanrekenen. Bij de eerste liet hij zich wegdrukken en de gelijkmaker was een schot van dichtbij dat onder hem door glipte. Tommy Bekooij en Peet van der Slot tekenden voor de VVSB-doelpunten.

De derde VVSB-treffer was de nachtmerrie van elke keeper: Heemskerk liet een simpele voorzet uit zijn handen vallen. Maikey Parami was er als de kippen bij om een prachtig hoofdstuk in de geschiedenis van de amateurclub te schrijven.  

STER reclame