Delta
NOS Nieuws

Ophef over loonstijging topman Delta

De topman van energiebedrijf Delta krijgt wegens zijn loonsverhoging forse kritiek van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van zijn bedrijf. In een interne memo schrijft de raad dat dit niet uit te leggen is aan de medewerkers. Directeur Arnoud Kamerbeek zou bij zijn aantreden in 2014 de loonsverhoging hebben afgesproken. Hij verdiende in 2014 inclusief pensioenlasten 469.000 euro.

Nullijn

"Hoewel deze afspraken bij het aantrekken van de algemeen directeur blijkbaar zijn gemaakt, vinden wij dit niet uit te leggen aan de medewerkers. Die zitten al jaren zo goed als op de nullijn'', schrijft COR-vooorzitter Bram Nonnekes in de notitie. Hoeveel Kamerbeek in 2015 meer heeft verdiend wordt pas bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers, komend voorjaar. In regionale media circuleren berichten dat zou gaan om een totale beloning van 575.000 euro.

Splitsing

De loonsverhoging komt op het moment dat het energiebedrijf opgedeeld moet worden in een energieproductiebedrijf en een netwerkbedrijf. Afgelopen weekend werd bekend dat de provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten overwegen om Delta financieel te helpen. Bij Omroep Zeeland laat COR-voorzitter Nonnekes weten "Ik zou het jammer vinden als de discussie over het loon van Kamerbeek het gevecht om Delta overeind te houden gaat overschaduwen. Maar, gezien de positie van ons bedrijf zetten we wel vraagtekens bij de loonsverhoging".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl