Magnus Carlsen, met in het midden Fred Teeven
NOS Sport

Grootmeester Carlsen heeft moeite met Teeven

Magnus Carlsen heeft tijdens het Torentje Schaak Simultaan in de Statenpassage van de Tweede Kamer een opvallende nederlaag geleden. De wereldkampioen verloor op het bord van Fred Teeven, maar Teeven was toen al weg.

Ieder jaar wordt er na afloop van het Tata Steel Chess Tournament in de Tweede Kamer een schaaksimultaan gehouden voor (oud-)leden van de Eerste en Tweede Kamer, fractiemedewerkers en parlementair journalisten.

Dit keer was Carlsen, die het Tata-toernooi dit weekend voor de vijfde keer won, de tegenstander van onder anderen Teeven, Eric Smaling, Dick Dolman en Bas de Gaay Fortman.

Teeven kon zijn partij echter niet afmaken; hij moest na zeven zetten weg voor een vergadering. Jeroen van den Berg, directeur van het Tata-toernooi, nam zijn plaats in en gaf Carlsen vervolgens het nakijken. Het was het enige verlies voor Carlsen, alle andere 29 partijen wist hij 'gewoon' te winnen.

"De wereldkampioen verslaan voelt bijzonder. Ook voor mij. Het is een klein wonder", zegt Van den Berg. "Ik denk dat toen ik Teeven verving, ik even heel slecht stond. Ineens kreeg ik wat kansen, pakte een pion en op het eind gaf hij een stuk weg. Daarna gaf hij meteen op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl