Henk de Jong feliciteert Foppe de Haan na Friese derby
NOS Voetbal

De Haan: de derby moet blijven bestaan

Foppe de Haan won met sc Heerenveen de Friese derby (0-1), maar hoopt dat SC Cambuur zich in het restant van het seizoen veilig speelt. "Ik heb liever dat Cambuur in de eredivisie blijft", aldus De Haan.

"De derby is een fantastische wedstrijd, iedereen praat erover", ging De Haan verder. "Die moet zo lang mogelijk blijven bestaan. Dat is goed voor het Friese voetbal."

De Haan hoopt dat Cambuur niet degradeert

'We zijn nog niet weg'

Met 13 punten uit 21 wedstrijden staat Cambuur er op de zeventiende plaats niet goed voor, maar de Leeuwarders hebben nog twee punten meer dan hekkensluiter De Graafschap. "We zijn nog niet weg, Cambuur is nog niet weg", aldus trainer Henk de Jong. "Zo is het niet."

"We moeten genoeg punten halen om De Graafschap onder ons te houden", vervolgde De Jong. "Dat wordt lastig genoeg, maar we gaan nog punten pakken."

De Jong: ik heb wel vrede met mijn ploeg

'Geweldige stap voorwaarts'

Het spel van zijn ploeg in de derby kon De Jong bekoren: "Ik baal als een stekker, maar ben tevreden over mijn ploeg."

Foppe de Haan kan na de derde zege op rij weer naar boven kijken. Heerenveen staat elfde, maar het verschil met de teams erboven en zelfs met nummer drie Feyenoord (zeven punten) is te overzien. "We hebben een geweldige stap voorwaarts gezet", aldus De Haan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl