Maikel van Vleuten de sterkste in Amsterdam
NOS Sport

Van der Vleuten wint Jumping Amsterdam

Op de slotdag van Jumping Amsterdam heeft springruiter Maikel van der Vleuten de Grote Prijs van Amsterdam gewonnen. De Brabander, die zijn toppaard Verdi op stal had gelaten, ging met de 11-jarige merrie Arera C in de barrage foutloos rond en deed dat in 37,44 het snelste.

De talentvolle Doron Kuipers (elf jaar geleden goed voor goud en zilver bij de EK voor pony's) werd tweede, voor Jeroen Dubbeldam (met La Silla) op wiens volle erelijst de GP van Amsterdam ontbreekt.

Tot de zestien ruiters die zich in het RAI-complex hadden geplaatst voor de barrage behoorden tien Nederlanders, onder wie Willem Greve met Carambole, de winnaar van de vorige editie.

Succes ontbrak nog met Arera C

Van der Vleuten won dus op zijn 'tweede paard' Arera C, maar hij zat wel met vertrouwen op de merrie. "Mijn paarden zijn al een tijdje in vorm. Alleen het succes ontbrak nog door foutjes."

"Dit is een paard dat in de juiste ontwikkeling zit", zegt Van der Vleuten. "Zij krijgt ook steeds meer ervaring, waardoor ik af en toe meer kan riskeren in een barrage." Het leverde Van der Vleuten in ieder geval in Amsterdam de overwinning op.

Van der Vleuten: alles viel op zijn plek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl