NOS Sport

Van der Haar kan leven met tweede plaats

Van der Haar: die eerste titel gaat er echt wel een keer komen

Een foutje op de laatste klim werd hem fataal. Lars van der Haar kon leven met zijn zilveren medaille in de strijd om de wereldtitel veldrijden. "Ik heb meegestreden, was goed vandaag, maar maakte een foutje op de laatste klim. Ik kan ermee leven dat er iemand net iets beter was", zei de Nederlander over de ontknoping in Heusden-Zolder.

Titel

Van der Haar moest in de slotronde de Belg Wout van Aert laten gaan. Na twee derde plaatsen op de WK werd het nu dus zilver. "Die eerste titel gaat er echt wel een keer komen", keek hij naar de toekomst. Van der Haar kwam in de slotfase op kop, nadat favoriet Mathieu van der Poel in het wiel van Van Aert was blijven steken. De Belg zat eerder op de fiets en reed nog naar Van der Haar, Van der Poel lukte dat niet meer.

Verkeerd geschakeld

"Het was sowieso mijn keuze in die ronde te versnellen. Ik krijg een mooi gat. Dan moet je alles geven wat je hebt. Wout was heel erg goed. Ik hoopte dat hij zou bezwijken onder de stress. Helaas rijdt hij het gat dicht", keek Van der Haar terug op het wedstrijdverloop.

De laatste klim deed hij ongewild op het buitenblad. "Een fout. Ik heb geschakeld, maar niet goed. Ik kwam niet naar boven en moest van de fiets. Tegen zijn lange benen kon ik niet mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl