Leden van No Surrender mogen niet praten met de politie ANP

Binnen motorclub No Surrender is grote onrust ontstaan door een ophanden zijnde scheuring. Het Rotterdamse chapter van de motorclub is van plan zich af te splitsen en een nieuwe motorclub te beginnen, melden bronnen rond de club. Volgende week zou deze stap bekend worden gemaakt.

Het Rotterdamse chapter staat onder leiding van Bas ter Hennepe, een van de voormannen van No Surrender. De motorclub is in 2013 ontstaan.

No Surrender werd opgericht door Klaas Otto uit onvrede met het beleid van motorclub Satudarah. Verschillende leden van Satudarah stapten over naar de nieuwe motorclub.

1%-club

Binnen een jaar groeide No Surrender uit tot een machtsfactor in de motorclub-wereld. Naast de Hells Angels en Satudarah is het de derde grote motorclub in Nederland. No Surrender heeft in Nederland meer dan twintig afdelingen. Ook in onder meer België, Turkije en Marokko is de club vertegenwoordigd.

Politie en justitie beschouwen No Surrender als een zogenaamde 1%-club. Dat betekent dat volgens justitie leden van deze club zich bezig houden met criminele activiteiten.

Vlaardingen

Het Rotterdamse chapter van No Surrender is gevestigd op een industrieterrein in Vlaardingen. Daar verzamelden zich vrijdagmiddag zo’n vijftig motorrijders. Onduidelijk is of het gaat om een steunbetuiging aan Ter Hennepe of om een poging om hem ervan te weerhouden op te stappen bij de motorclub.

De politie was in groten getale aanwezig. Ook cirkelde er een politiehelikopter boven het industrieterrein. Na verloop van tijd vertrokken de motorrijders weer. 

STER reclame