1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Van Bronckhorst: dit is een zware periode

De vierde nederlaag op rij van Feyenoord kwam hard aan bij de spelersgroep en uiteraard ook bij trainer Giovanni van Bronckhorst. De oud-international bleef na het verloren duel met sc Heerenveen (1-2) lang in de kleedkamer om zijn spelers een hart onder de riem te steken.

"Ik heb ze toegesproken dat dit een zware periode is voor ons waar we zo snel mogelijk uit willen komen."

Van Bronckhorst zag Feyenoord goed aan de wedstrijd beginnen. "We kregen een paar goede kansen die erin hadden kunnen gaan. Alleen op dit moment is ons dat niet gegund."

Na de 0-1 voorsprong van de Friezen bracht Anass Achahbar via een prachtige omhaal Feyenoord terug in de wedstrijd. Daarna was het wachten op de tweede van de thuisclub maar was het Heerenveen dat de 1-2 maakte.

"Na de 1-1 zetten we de tegenstander onder druk, zie ik een Feyenoord wat ik wil. Met veel pressie op zoek naar de tweede goal. Dat gebeurt dan niet. We komen 2-1 achter door een frommelgoal. Dat mag niet, zeker op dat gedeelte van het veld (rand strafschopgebied, red.) moet je de duels winnen ten koste van alles."

  • Van Bronckhorst vreest niet voor positie
  • Kuijt: nog genoeg om voor te spelen
  • Achahbar: liever drie punten

Niet bang voor positie

Zondag treft Feyenoord in De Kuip ADO Den Haag, een nieuwe kans om het zo gewenste vertrouwen te tanken. Van Bronckhorst maakt zich dan voorlopig ook geen zorgen over zijn positie.

"Zo voel ik het niet. Iedereen werkt hard om deze fase af te sluiten. En dat moet nu zondag gebeuren. Het verlies vandaag komt hard aan. Maar uiteindelijk moeten we hier met z'n allen uitkomen."

De Haan: geen paniek

Heerenveen-trainer Foppe de Haan had nog wel een goede raad voor Van Bronckhorst. "Je moet weten wat je wil, de dingen waar je mee bezig bent moet je doorzetten. Niet in paniek raken, dat is het ergste wat er is."

Of het dan goed komt voor Feyenoord wist de ervaren coach niet met zekerheid te zeggen. "Dat weet je nooit, voetbal is ook een beetje geluk hebben, en op het goede moment geluk hebben. Voor Feyenoord is het heel sneu, maar goed, ik ben blij met onze zege."

  • De Haan: Van Bronckhorst moet niet in paniek raken
  • Van den Berg: verdiend gewonnen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl