NOS Nieuws

Britse oma kan fluiten naar miljoenenprijs

De Nationale Loterij van Groot-Brittannië gelooft niks van het verhaal waarmee een Britse oma aanspraak maakte op een prijs van 43 miljoen euro. Susanne Hinte (48) zei dat ze het winnende ticket per ongeluk mee had gewassen in een spijkerbroek.

De krant The Sun heeft een afbeelding van het verwassen briefje in handen gekregen. Daarop waren de winnende cijfers nog wel te zien (26, 27, 46, 47, 52, 58), maar de aankoopdatum niet meer.

Britse media melden nu dat de loterij de claim naast zich neerlegt. Een vriendin van de vrouw vertelde in de krant dat Hinte het ticket misschien gekocht heeft nadat de cijfers al bekend waren.

Eerder probeerde Hinte een kraslot te verzilveren voor 200 pond, hoewel het derde symbool dat nodig was om te winnen onleesbaar was geworden. Hinte zei toen dat het lot in een plas was gevallen.

Misbruik aanpakken

Voor de prijs van 86 miljoen euro waren begin deze maand twee winnende loten verkocht. Eén winnaar heeft zich al gemeld, maar de tweede laat nu al weken op zich wachten.

Sinds de organisatie bekendmaakte dat het winnende ticket in Worcester was gekocht, hebben zich honderden mensen gemeld. De organisatie heeft expres niet verklapt wanneer en in welke winkel het lot is gekocht, want die informatie wordt gebruikt om de claims te verifiëren.

De loterij heeft al aangekondigd mensen te zullen vervolgen als ze moedwillig liegen. "Er zijn mensen die oprecht denken dat ze een ticket hebben verloren of weggegooid waarvan zij dachten dat het het winnende lot was. Maar als we oplichting vermoeden, gaan we stappen ondernemen."

De winnaar heeft nog tot 7 juli, 180 dagen na de trekking, om de prijs te claimen. Is er dan niemand gevonden, dan wordt het geld aan goede doelen gegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl