VVV-Venlo krijgt een lening van de gemeente Venlo
In samenwerking met
L1mburg
NOS Voetbal

Gemeente geeft VVV-Venlo lening

De gemeenteraad van Venlo is woensdagavond akkoord gegaan met een lening van 250.000 euro aan VVV-Venlo. Samen met de 250.000 euro van het bedrijfsleven kan de club voorlopig weer vooruit.

De Jupiler League-club raakte in de problemen, nadat voorzitter Hai Berden de geldkraan had dichtgedraaid. De sores was zo toegenomen dat de club zelfs vreesde in de problemen te komen met de licentiecommissie van de KNVB.

Berden wil graag dat de club binnen afzienbare tijd in een nieuw stadion speelt of de huidige accommodatie De Koel flink moderniseert. Door een nieuw stadion kan de club de inkomsten verhogen.

Geadviseerd De Koel te verlaten

Eerder deze maand gaf het bureau Hypercube, dat in opdracht van de gemeente keek naar de levensvatbaarheid van de club, het advies om De Koel te verlaten of extreem te moderniseren. Het stadion is volgens Hypercube gedateerd en voldoet niet meer.

Dat de gemeente akkoord is gegaan met de lening houdt niet in dat het ook meteen akkoord is met een nieuw stadion.

"Wij zijn als college niet blij dat het VVV-bestuur meedoet in de discussie rond een nieuw stadion", zegt verantwoordelijk wethouder Stephan Satijn op 1Limburg. "Het zou zich bezig moeten houden met het overlevingskrediet", aldus Satijn.

Advertentie via Ster.nl