Kinderombudsman Marc Dullaert
NOS Nieuws

'Dullaert moet weg als Kinderombudsman'

Marc Dullaert moet in april vertrekken als Kinderombudsman. Volgens de Volkskrant doet de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, geen beroep op zijn recht om Dullaert voor herbenoeming of verlenging voor te dragen aan de Tweede Kamer. De termijn van de Kinderombudsman loopt af op 1 april.

De krant citeert uit een brief van Van Zutphen aan Tweede Kamervoorzitter Arib, waarin staat dat hij de wettelijke ruimte wil benutten om een eigen team samen te stellen. Van Zutphen zou zich ergeren aan de eigenzinnigheid van Dullaert.

In de krant wil de Kinderombudsman geen commentaar geven. Hij verwijst naar het besluit van Van Zutphen en wil niet ingaan op de vraag of hij teleurgesteld is.

Eerste kinderombudsman

Marc Dullaert was de eerste Kinderombudsman van Nederland. Hij trad in 2011 aan en kreeg als voornaamste opdracht om erop toe te zien dat de overheid en organisaties de rechten van kinderen naleven.

Afgelopen maandag riep Dullaert samen met andere Europese kinderombudsmannen op om meer te doen voor vluchtelingenkinderen. Hij wees onder meer op baby's die onderweg zijn overleden aan onderkoeling. Dullaert is sinds september vorig jaar voorzitter van het Europese netwerk van kinderombudsmannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl