Valeri Qazaishvili steekt het middenveld over. Proshots

In een levendig duel hebben Vitesse en PEC Zwolle in Arnhem met 1-1 gelijkgespeeld.

PEC-doelman Mickey van der Hart werd na een klein kwartier als eerste aan het werk gezet door een gevaarlijk schot van Valeri Kazaisjvili. Het antwoord van PEC liet niet lang op zich wachten. Maar zowel Lars Veldwijk als Kingsley Ehizibue hadden het vizier te hoog staan.   

Geen penalty en rood

PEC leek vervolgens recht te hebben op een penalty toen de doorgebroken Veldwijk in het strafschopgebied werd gevloerd door tegenstander Michael van der Werff, die daarmee een rode kaart riskeerde. Scheidsrechter Ed Janssen wuifde de situatie van grote afstand echter weg. Ook bij een handsbal van PEC-verdediger Bram van Polen in zijn eigen strafschopgebied weigerde Janssen te fluiten.

Vitesse kon na rust een licht overwicht niet omzetten in een treffer, maar kreeg hulp van PEC-aanvoerder Bram van Polen. De rechtsback werkte een strakke voorzet van Renato Ibarra in eigen doel. Dirk Marcellis maakte even later met zijn scheenbeen 1-1.

In de slotfase hield Vitesse het initiatief, maar tot echt grote kansen kwam de thuisploeg niet meer. Een zege zou dan ook onverdiend zijn geweest.

STER reclame