NAC-fans boos om Willem II-reclame in Bredase stadsbus

Omroep Brabant

Fans van voetbalclub NAC zijn boos op busmaatschappij Arriva. In de stadsbussen in Breda wordt namelijk reclame van aartsrivaal Willem II vertoond. Op de lichtkrant in de bus staat een advertentie met de tekst "Met de bus naar onze Tricolores, gratis met de bus naar de thuiswedstrijden van Willem II".

Sinds jaar en dag bestaat er flinke rivaliteit tussen de supporters van NAC en Willem II. Reclame voor de Tilburgse club in een Bredase stadsbus schiet dan ook in het verkeerde keelgat. "NAC is de club van Breda, niet Willem II. Weg met die zooi! Als dit er niet snel af wordt gehaald, kunnen ze actie van ons verwachten", aldus een woordvoerder van de fanatieke NAC-supporters tegenĀ Omroep Brabant.

Reclame weg

Sander Rademaker, voorzitter van de clubraad van NAC, reageert milder. "Ik begrijp de frustratie en die deel ik ook. Maar onze club kent belangrijkere zaken om ons mee bezig te houden."

Busmaatschappij Arriva gaat de reclame weghalen. "Onze bussen worden niet alleen in Breda ingezet, maar door heel Brabant", zegt woordvoerder Maaike Visser. "Na NAC heeft Willem II nu ook een actie met gratis vervoer en er is iets mis gegaan. De reclame van Willem II is per abuis in Breda op de schermen gekomen. We zijn bezig om het te corrigeren."