Het VVD-Kamerlid Bart de Liefde
NOS Nieuws

VVD-Kamerlid De Liefde vertrekt naar Uber

VVD-Kamerlid Bart de Liefde vertrekt uit de Tweede Kamer. Hij vindt het "tijd om een nieuwe weg in te gaan". Hij zat ruim vijf jaar in de Tweede Kamer, daarvoor was hij zeven jaar gemeenteraadslid. Hij wordt manager bij het taxiplatform Uber.

"Ik heb me met hart en ziel, en met veel plezier, ingezet voor de publieke zaak", zegt De Liefde in een verklaring. "Ik ben de partij dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen, maar na twaalf jaar politiek is het tijd om een nieuwe weg in te slaan."

Woordvoerder

De Liefde was vanaf 2010 Kamerlid voor de VVD en woordvoerder ICT, consumentenbeleid, telecom en tuinbouw. Daarvoor was hij raadslid in Den Haag en medewerker bij de Tweede Kamerfractie.

Fractievoorzitter Zijlstra respecteert het vertrek van De Liefde. "Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie", staat in de verklaring.

De Liefde maakt geen gebruik van de wachtgeldregeling. Hij gaat over drie weken weg. Waarschijnlijk wordt Remco Bosma zijn opvolger. Hoger op de lijst staan ex-staatssecretaris Frans Weekers en het vertrokken Kamerlid Mark Verheijen, maar de kans is klein dat zij naar Den Haag terugkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl