NOS Nieuws

Tien jaar geëist tegen 'misbruikopa' Zoetermeer

Justitie eist tien jaar cel tegen een man van 63 die jarenlang zijn kleinkinderen en hun vriendinnetjes zou hebben misbruikt. Het Openbaar Ministerie wil ook dat de man uit Zoetermeer zijn slachtoffers een schadevergoeding van bij elkaar 45.000 euro betaalt.

De verdachte, René van B., paste vaak op de kinderen en begeleidde hen op uitjes. Volgens justitie misbruikte hij van 2013 tot en met 2015 zeker acht kinderen. Die waren toen 4 tot 10 jaar. Hij maakte er duizenden filmpjes en foto's van en liet zijn slachtoffers naar porno kijken, zegt het OM.

Verjaardagsfeestje

Vorig jaar werd het misbruik ontdekt. Op een verjaardagsfeestje zag een moeder dat Van B. haar dochter van 6 betastte toen die bij hem op schoot zat. Ze vroeg haar dochter of hij haar vaker had "gekriebeld" en stapte na gesprekken met andere moeders naar de politie.

Van B. geeft het misbruik toe, maar zegt dat de kinderen het zelf wilden en het initiatief namen. Justitie vindt dat niet geloofwaardig. "Uit de vastgelegde beelden van het misbruik blijkt dat hij degene is die stuurt", zegt het OM.

De verdachte was vorig jaar bij de Provinciale Statenverkiezingen kandidaat voor de PvdA in Zuid-Holland. Hij werd in mei opgepakt en zit sindsdien vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl