De Lotto
NOS Wielrennen

Lotto 'zeer teleurgesteld' over nieuwe sponsor wielerbond

De bekendmaking van Unibet als nieuwe sponsor van de KNWU heeft kwaad bloed gezet bij De Lotto. De kansspelorganisatie zegt in een persbericht "zeer teleurgesteld" te zijn. "De keuze van de KNWU voor een directe concurrent van De Lotto tast het solidariteitsprincipe in de sport aan."

Het bedrijf stelt dat het rechtstreeks gevolgen heeft voor de mate van sponsoring van De Lotto zelf in de sportwereld. "Om deze inkomsten ook voor de toekomst te kunnen blijven genereren zet De Lotto zich in voor een fusie met de Nederlandse Staatsloterij. De keuze van de KNWU verstoort het proces van modernisering van het kansspelbeleid en is schadelijk voor de structurele financieringsmogelijkheden voor de Nederlandse sport."

Bovendien: "De KNWU laat zich gebruiken in een politieke lobby."

Momenteel zijn De Lotto en Unibet op papier geen concurrenten van elkaar. De Lotto biedt online de Toto aan en dat is tot op heden de enige legale manier van online geld inzetten op sportwedstrijden. Via Unibet, een buitenlands bedrijf, is het illegaal.

Maar een wetsvoorstel dat nog dit jaar besproken wordt in Den Haag, heeft als doel de markt open te gooien voor buitenlandse aanbieders. Mocht het voorstel tot een wet komen, dan zijn De Lotto en Unibet vanaf 1 januari 2017 mogelijk wél rechtstreekse concurrenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl