NOS Nieuws

Bekende Nederlanders lezen voor in de klas

Lilianne Ploumen las voor op de Louis Bouwmeester school in Amsterdam

Verschillende politici en bekende Nederlanders trappen vanochtend de Nationale Voorleesdagen af met een voorleesontbijt in de klas. Minister Ronald Plasterk, burgemeester Eberhard van der Laan en andere BN'ers zoals Katja Schuurman en prinses Laurentien gaan scholen af om kinderen voor te lezen.

Minister van ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen las op de Louis Bouwmeesterschool in Amsterdam voor aan 75 kinderen. "Alles wat je kunt doen om kinderen aan het lezen te krijgen, dat moet je vooral niet laten", zei ze daar.

Tot en met 6 februari wordt er extra veel voorgelezen op Nederlandse basisscholen om het voorlezen bij kinderen te stimuleren. De Voorleesdagen zijn een initiatief van de Stichting Lezen en worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Tijdens de dertiende editie van de Voorleesdagen staat het boek We hebben er een geitje bij! van auteur Marjet Huilberts en illustrator Iris Deppe centraal. Dat kinderboek is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2015.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl