NOS Voetbal

De Boer: het was niet oogstrelend

De Boer: het was niet oogstrelend

"Het was niet echt oogstrelend, nee." De eerste reactie van Ajax-trainer Frank de Boer na de 0-0 in de Arena tegen Heracles Almelo is er één met gevoel voor understatement. De Amsterdammers hielden achterin opnieuw de deur op slot, maar voorin werd er weinig gecreëerd.

"We waren niet bij machte om grote kansen te creëren", geeft De Boer toe. "Maar van de drie kansen die we wél kregen, moet er toch minstens één in", doelt de coach op schiet- en kopkansen van Sinkgraven, Milik en Fischer.

Drie duels, twee doelpunten

De cijfers van Ajax na de winterstop geven te denken. Drie duels, twee doelpunten voor, nul tegen. Supporters worden weinig vermaakt. "Maar winnen is meestal wel leuk, en dat doen we vaak. Dat het beter kan en moet is ook duidelijk, maar daar zijn we keihard mee bezig", zegt De Boer.

"Je moet thuis alles winnen. Zeker van ploegen als Heracles. Zij hebben heel goed verdedigd. Maar als er een ploeg moest winnen, waren wij het."

Over de eventuele komst van een nieuwe spits bij Ajax kon De Boer na afloop niet veel zeggen. "Dat is wel de bedoeling, maar ik weet niet of dat lukt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl