NOS Nieuws

Leden No Surrender veroordeeld voor ontvoering

Vier mannen uit de regio Nijmegen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 tot 8 jaar voor onder meer ontvoering, verboden wapenbezit en pogingen tot diefstal met geweld. Drie van de vier mannen zijn lid van de motorclub No Surrender.

In oktober 2014 werd in Dodewaard een hennepkwekerij opgerold. Korte tijd later waren er twee ontvoeringen. De daders wilden de twee slachtoffers vrijlaten in ruil voor de opbrengst van de kwekerij.

Een jaar geleden deed de politie op verschillende plaatsen in Nijmegen invallen. Daarbij werden onder meer wapens, drugs, geld en munitie in beslag genomen. De mannen die bij deze actie werden gearresteerd, kregen vandaag het vonnis te horen.

Hogere straf dan geëist

De hoogste straf, van 8 jaar cel, ging naar een 40-jarige man uit Nijmegen. Hij werd veroordeeld voor het uitlokken van de ontvoeringen, pogingen tot diefstal, wapenbezit en heling. Hij kreeg 2 jaar meer dan geëist.

Een 21-jarige man uit Groesbeek moet ook acht jaar de cel in. Hij was betrokken bij de ontvoeringen en pogingen tot diefstal. Volgens de rechtbank was deze man de gewelddadigste van het stel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl