Bewakingsbeeld uit de winkel
NOS Nieuws

Video jassendief 4,5 miljoen keer bekeken, maar dief spoorloos

Een video op Facebook over de diefstal van een jas in Purmerend is al meer dan 4,5 miljoen keer bekeken en 192.000 keer gedeeld. Toch is de kans klein dat de dader zal worden gepakt. De politie vermoedt dat de dader en zijn handlanger professionele buitenlandse dieven zijn.

De diefstal van de jas vond zaterdag plaats in de winkel van Deitmers Mannenmode. Onder het oog van een videocamera moffelde een man met hulp van een vrouw een lamsleren Hugo Boss-jas van 799 euro onder zijn eigen jas en verliet de winkel.

Eigenaar Stef Deitmers vermoedt dat de man zijn eigen jas met folie had gevuld. "Anders was het alarm wel afgegaan", zegt hij.

Politie

Hij meldde de diefstal bij de politie en liet daar ook de video zien. De politie complimenteerde hem met de kwaliteit van het beeld, maar acht de kans klein dat de daders worden gepakt. Vermoedelijk zijn het professionele dieven, mogelijk uit Roemenië of een ander Oost-Europees land, zei de politie. Diezelfde dag sloegen ze ook toe bij een andere herenmodezaak in Purmerend.

Weer thuis besloot Deitmers de beelden op internet te zetten, hoewel hij weet dat hij daarmee privacy-regels schendt. Hij deed het toch om collega-ondernemers voor dit stel te waarschuwen.

Deitmers gaf wel een leuke draai aan het bericht. "Cliënt vergeet helemaal te betalen. Dat kan uiteraard iedereen gebeuren.Toch willen wij dat deze cliënt komt afrekenen en hij veel plezier zal hebben van deze mooie leren Hugo Boss-jas."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl