Een winkel van drogisterij DA in Groningen
NOS Nieuws

Ondernemingsraad DA spant proces aan tegen directie

De OR van drogisterijketen DA sleept de directie voor de Ondernemingskamer wegens mogelijke misstappen tijdens de overname. De OR van het bedrijf, dat eind vorig jaar failliet ging, zou tijdens de gesprekken over de doorstart die erop volgde door het bestuur genegeerd zijn.

En dat is "onwettelijk", zegt vakbond CNV, die het proces financieel ondersteunt. Zo heeft de OR geen advies kunnen geven over nieuwe arbeidsvoorwaarden.

De arbeidsvoorwaarden voor werknemers die na de doorstart bij DA blijven werken, zijn een stuk slechter geworden, aldus Roos Rahimi, bestuurder van CNV Vakmensen. "De 38-urige werkweek is een 40-urige werkweek geworden. De dertiende maand bestaat niet meer. En er is maar één werknemer overgegaan die 55-plus is. Alle andere oudere werknemers hebben niets meer vernomen."

Vernietigd

"Wat de OR wil is dat de overname daarom vernietigd wordt. Dan kunnen ze weer onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden", aldus Rahimi. Wanneer de zaak voorkomt, is nog niet duidelijk. Daar hoopt de CNV vandaag of morgen meer over te horen.

DA was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl