Poolreizger Henry Worsley bbc

De Britse poolreiziger Henry Worsley is in een ziekenhuis in Chili bezweken aan uitputtingsverschijnselen. Hij wilde een solotocht maken over de Zuidpool. 

Hij haalde het bijna, maar stortte met nog geen 50 kilometer te gaan volkomen in. Hij zond noodsignalen uit en werd door een reddingshelikopter opgepikt.

Worsley werd opgenomen in een ziekenhuis in Punta Arenas in Chili. Hij was niet alleen volkomen uitgeput, maar hij had ook buikvliesontsteking. Artsen konden hem niet meer redden. Henry Worsley was 55 jaar.

Koninklijke vriend

Henry Worsley was een persoonlijke vriend van de Britse prins William. De poolreiziger maakte de barre tocht van ruim 1600 kilometer over de Zuidpool om geld in te zamelen voor een goed doel.

Hij 'liep' voor het Endeavour Fund, een stichting waarvan prins William en prins Harry beschermheer zijn. De stichting zamelt onder meer geld in voor Britse militairen die tijdens gevechtsmissies invalide zijn geraakt.

Prins William heeft geschokt gereageerd op de dood van zijn vriend. "Hij was een moedige en vastberaden man en mijn broer en ik zijn er trots op dat we met zo'n man mochten samenwerken."

STER reclame