NOS Voetbal

Boymans van grote waarde voor FC Utrecht

Boymans: ik houd me niet bezig met eventueel vertrek Haller

Een jaar zat hij in de lappenmand, maar na zijn rentree tegen AZ is Ruud Boymans snel weer van grote waarde voor FC Utrecht. De spits hielp zijn ploeg als invaller tegen PEC Zwolle in de slotfase aan drie punten en de vijfde plaats in de eredivisie. Boymans kopte een vrije trap van Yassin Ayoub perfect binnen. "Een lekkere goal", omschreef hij het beslissende moment.

FC Utrecht en PEC Zwolle hielden elkaar tot dat moment in de 87ste minuut aardig in balans. "Toch vond ik het geen wedstrijd voor 0-0", keek Boymans na afloop terug. Een kwartier voor tijd mocht de aanvaller invallen. Topscorer Sébastien Haller van FC Utrecht was er niet in geslaagd het duel open te breken en kreeg versterking. Boymans lukte het uiteindelijk wel. "Mooi, als je ziet waar ik vandaan kom."

Vertrek Haller

Bij FC Utrecht houdt iedereen rekening met een vertrek van Haller. Boymans is er niet mee bezig. Hij stond een jaar langs de kant door een zware enkelblessure en werkt nu hard aan zijn fitheid.

"Als Haller blijft, is dat geen probleem. Ik kan ook naast hem spelen. En als hij weggaat, speel ik sowieso. Ik ben er niet mee bezig", zei Boymans over de concurrentiestrijd met de Franse spits.

"Het was afgelopen jaar best lastig. Zeker als het heel lang duurt voor je weer kunt spelen. Ik heb vertrouwen nodig en dat is er", zei de man van het beslissende doelpunt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl