Twitter
NOS Nieuws

Beschoten verdachte opgepakt, blijkt ontsnapte tbs'er

Een man die donderdag in Amsterdam ondanks gerichte politieschoten ontkwam aan zijn arrestatie is opgepakt. Het is Luciano D. (18), een bekende van de politie die wordt aangemerkt als vuurwapengevaarlijk. Hij was tijdens een begeleid verlof ontsnapt uit een jeugd-tbs-kliniek.

D. werd donderdag toen hij ontkwam door een politiekogel geraakt.

Top600

Luciano D. ontsnapte op Oudjaarsdag aan zijn begeleiders van een jeugdinrichting. Hij mocht de inrichting even verlaten voor een begrafenis. D. heeft jeugd-tbs en wordt in een instelling in Lelystad behandeld.

Hij zat daar sinds begin vorig jaar na een veroordeling vanwege een bedreiging en een poging tot een gewapende overval. Ook staat hij in de Top600, een lijst met criminele veelplegers in Amsterdam.

Hoe Luciano D. afgelopen donderdag wist te ontkomen

Agenten kwamen hem donderdag op het spoor en hielden de auto waarin hij zat tegen. Ze vroegen alle vier de inzittenden om uit te stappen. Toen ze weigerden, loste de politie waarschuwingsschoten. Drie mannen stapten uit, maar D. reed hard weg.

De politie ontdekte dat hij zich sindsdien schuilhield in Amsterdam-West. Toen hij die plek verliet, werd hij gevolgd en aangehouden door een arrestatieteam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl