NOS Nieuws

Roemer: plan-Wilders verwacht je in een dictatuur

Emile Roemer: plan-Wilders verwacht je in een dictatuur

SP-leider Roemer heeft op een partijraad in Amersfoort hard uitgehaald naar PVV-leider Wilders. Roemer keerde zich vooral tegen het plan om alle mannelijke asielzoekers op te sluiten in asielzoekerscentra. "Dit soort voorstellen verwacht je in een dictatuur en niet in een partij die zogenaamd opkomt voor de vrijheid."

Roemer vroeg zich af of het voorstel ook betekent dat als één Kamerlid van de PVV bij iemand door de brievenbus piest, zijn hele fractie achter de tralies moet. Hij doelde daarmee op oud-Kamerlid Lucassen van de PVV, die beschuldigd werd van geweld en intimidatie.

'Geradicaliseerde VVD'er'

Roemer noemde Wilders een "een geradicaliseerde VVD'er". "Het enige wat hem onderscheidt van Rutte is een saus van haat over zijn rechtse programma."

Hij zei ook dat de PVV'er verantwoordelijk is voor het tegen elkaar opzetten van slachtoffers van het rechtse beleid aan de ene kant en asielzoekers aan de andere kant. Hij doelt bijvoorbeeld op mensen die al zes jaar op een woning wachten en zich afvragen waarom vluchtelingen die wel snel krijgen. "Die moeten zich wel realiseren dat diezelfde Geert Wilders vooraan in de rij stond om zoveel mogelijk sociale huurwoningen te verkopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl