De voormalig burgemeester van New York Michael Bloomberg EPA

Oud-burgemeester van New York Michael Bloomberg heeft zijn adviseurs opdracht gegeven een plan te maken voor deelname aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat schrijft The New York Times. Volgens de krant beslist de 73-jarige miljardair uiterlijk in maart of hij echt een gooi doet naar het presidentschap.

Als hij besluit mee te doen, dan is het als onafhankelijk kandidaat. Bloomberg zou tegen vrienden hebben gezegd dat hij bereid is maximaal 1 miljard dollar eigen vermogen in zijn campagne te investeren.

Bloomberg liet al eerder onderzoeken of hij een kans maakt in een presidentscampagne. In het verleden was de uitkomst altijd negatief. Politiek gezien is Bloomberg moeilijk te plaatsen. Zo is hij voor inperking van wapenbezit, voor het homohuwelijk en voor het recht op abortus, maar op economisch gebied zijn zijn opvattingen conservatief.

Bloomberg was van 2002 tot 2013 burgemeester van New York. Hij was tot 2001 lid van de Democratische Partij, stapte daarna over naar de Republikeinen, om later ook de Republikeinse partij te verlaten. 

STER reclame