KPN NK sprint: 1.000 meter (v)

Sanneke de Neeling is in Thialf Nederlands kampioene sprint geworden. De Rotterdamse schaatsster is met 19 jaar, 9 maanden en 4 dagen de jongste kampioene ooit. Zij lost Christine Aaftink af, die in 1987 20 jaar en 182 dagen oud was toen ze de titel veroverde.  

De Neeling mocht op de afsluitende 1.000 meter 0,68 seconden verliezen op Marrit Leenstra. In een spannend rechtstreeks duel hield De Neeling de schade beperkt tot een halve seconde.

Zuur voor Boer

Voor Margot Boer waren de druiven zuur. Voor de tiende keer eindigde ze op het podium bij een NK sprint, maar dat was niet genoeg voor een rechtstreeks ticket voor de WK sprint in Seoul. De 1.16,93 van Boer was niet genoeg om de tweede plaats in het klassement en deelname aan de WK vast te houden. Die plek ging nu naar Leenstra.

Daardoor dreigt Boer in haar laatste seizoen de mondiale titelstrijd mis te lopen. Bij de wereldbekerwedstrijd in Stavanger strijdt ze met Jorien ter Mors en Anice Das om het laatste plaatsbewijs.

Wüst komt op snelheid

Ireen Wüst, die de NK sprint gebruikt om aan haar snelheid te werken, was sneller dan gisteren. Haar tijd (1.16,28) was goed voor de tweede plaats. In het klassement eindigde Wüst als zesde.

STER reclame