NOS NieuwsAangepast

Steen door ruit bij vluchtelingen, politieauto in brand gestoken

Politieauto uitgebrand

In Veen (Noord-Brabant) is vannacht een politieauto uitgebrand. De auto is zeer waarschijnlijk in brand gestoken.

Rond 04.00 uur reden agenten naar een huis na een melding. Er was een baksteen door het raam van een woning van Syrische vluchtelingen gegooid. Toen de agenten met de bewoners spraken, zagen ze ineens dat hun auto in brand stond. Een andere auto die op een oprit stond, raakte licht beschadigd door het vuur.

De Syrische vluchtelingen wonen ongeveer een jaar in de woning in Veen. Ze zeggen goed contact te hebben met buurtbewoners. Het is de eerste keer dat hen zoiets overkomt.

Traditie

De volledig uitgebrande politieauto is weggesleept en de politie is een onderzoek begonnen. De politie bekijkt onder meer of beide zaken met elkaar te maken.

Veen is vaker in het nieuws geweest vanwege autobranden. Het is daar een traditie om auto's in brand te steken rond Oud en Nieuw. Bij de jaarwisseling van twee jaar geleden liep dat uit op ongeregeldheden en werden er honderd mensen gearresteerd.

Schade

Ook deze keer lijkt het dus op brandstichting. "Auto’s vliegen meestal niet uit zichzelf in brand", zegt de woordvoerder. "En dan is het ook nog in Veen. Dus dat zou wel heel toevallig zijn." De schade voor de politie bedraagt tienduizenden euro's. "Politieauto’s met alle apparatuur en uitrusting zijn erg duur."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl