ANP
NOS Nieuws

Lange celstraf Nederlandse pedoseksueel Antwerpen

In Antwerpen is een Nederlandse zakenman veroordeeld tot een gevangenisstraf van 19 jaar voor misbruik van kleine kinderen in de Filipijnen en Cambodja. Drie slachtoffers waren zijn eigen pleegdochters.

Daar bovenop kreeg Pieter C. nog eens 15 jaar cel om de samenleving extra te beschermen. Die extra straf is in het Belgische strafrecht mogelijk. Iemand kan bij goed gedrag jaren eerder vrijkomen, theoretisch al na een paar jaar.

Tijdens de rechtszaak werd verder duidelijk dat hij het misbruik had gefilmd en de beelden deelde met andere pedoseksuelen. Op zijn computers werd 700 gigabyte aan kinderporno gevonden, een verzameling die in 15 jaar tijd was opgebouwd.

Pieter C. vroeg de rechter om begrip voor zijn zaak omdat hij als 12-jarige werd misbruikt op een internaat in Amersfoort. Maar de rechtbank vond dat geen argument om zijn daden goed te praten. Bovendien werd geconstateerd dat hij geen enkele spijt toonde.

FBI

De Nederlander werd in de zomer van 2012 in Antwerpen gearresteerd na een tip van de Amerikaanse FBI.

Agenten van de FBI kwamen Pieter C. op het spoor nadat ze waren geïnfiltreerd in een netwerk van pedoseksuelen. Op dat netwerk gebruikte de Nederlander de schuilnaam Pieter 0167.

Het Europees Centrum voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen, Child Focus, is tevreden over de straf. "Het is duidelijk dat de man steeds verder is gegaan om zijn lusten en fantasieën te kunnen uitvoeren, en dat ten koste van heel jonge kinderen en zelfs baby's."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl