ANP/NOS
NOS Voetbal

Prijskaartje Bale uitgelekt: 100.759.417 euro

Gareth Bale is de duurste voetballer aller tijden. Real Madrid betaalde 100.759.417 euro voor hem, zo blijkt uit het contract tussen de Spaanse topclub en Tottenham Hotspur.

De website Football Leaks heeft dat contract in de openbaarheid gebracht. Real Madrid beweerde in de pers altijd dat de transfersom ruim 91 miljoen euro was. Daarmee zou Bale op de tweede plaats zijn gekomen van de ranglijst van transfersommen. Ploeggenoot Cristiano Ronaldo gold sinds 2009 als de duurste voetballer, nadat Real Madrid hem voor ongeveer 94 miljoen euro had overgenomen van Manchester United.

Transfersom was geheim

De Spaanse topclub heeft er alles aan gedaan om te voorkomen dat Bale's werkelijke transfersom naar buiten kwam. Zo mocht Tottenham Hotspur in het openbaar niet reageren op het financiële aspect van de overgang, zo blijkt uit een passage in het contract.

Football Leaks
De passage over het contact met de media in het uitgelekte contract

Spaanse media speculeren dat de transfersom geheim moest worden gehouden om sterspeler Cristiano Ronaldo niet voor het hoofd te stoten.

Football Leaks

In de afgelopen maanden bracht de website Football Leaks al meer contracten naar buiten. De anonieme groep beweert dat de afspraken in geheime voetbalcontracten een bedreiging zijn voor de sport. Nadat Football Leaks vorig jaar november de afspraken tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen publiceerde, stapte voorzitter Aldo van der Laan op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl