NOS Nieuws

Bijna 2200 mensen melden zich al bij meldpunt Thyrax

Bijna 2200 mensen hebben zich gemeld bij een meldpunt voor patiënten die het schildkliermedicijn Thyrax gebruiken. Dat zegt de vereniging van advocaten voor slachtoffers van personenschade (ASP), die het meldpunt dinsdag in het leven heeft geroepen.

De vereniging, die bestaat uit letselschadeadvocaten, startte het meldpunt omdat fabrikant Aspen het middel vanaf 1 februari niet langer kan leveren door problemen bij de verhuizing van de productielocatie. Daardoor zijn zo'n 350.000 patiënten gedupeerd. Zij moeten overstappen op een ander middel en vrezen de bijwerkingen.

ASP verwacht dat het aantal meldingen nog snel zal stijgen. Alle klachten worden gestuurd naar politiek Den Haag en fabrikant Aspen.

Juridisch

Het is volgens voorzitter Tim Bueters van ASP nog te vroeg om te spreken over juridische stappen tegen de producent: "Daarvoor wachten we eerst het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg af".

Die onderzoekt of de fabrikant de wet heeft overtreden. Mogelijk heeft Aspen de overheid te laat op de hoogte gebracht van de leveringsproblemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl