Frank Buis
NOS Nieuws

Voortvluchtige Brit opgepakt bij BBC-opnamen Amsterdam

Tijdens opnamen in Amsterdam voor een BBC-serie over voortvluchtige criminelen is een voortvluchtige Brit opgepakt. De man wordt in Groot-Brittannië gezocht in verband met de vondst van een partij cannabis van 180 kilo. De partij heeft een straatwaarde van bijna 1,3 miljoen euro.

De verdachte Brit werd bij toeval gevonden toen een BBC-ploeg gisteren opnamen maakte op de Nieuwerzijds Voorburgwal. De makers spraken daar met Nederlandse politiemensen die in augustus betrokken waren bij de arrestatie van twee leden van een beruchte Londense maffia-familie.

Drie mannen

Plotseling liepen er drie mannen door het beeld. Een Nederlandse politieman herkende een van hen als een Brit die veel contact heeft met Britse criminelen in Amsterdam. Hij en een collega besloten de drie te volgen en riepen versterking op.

Vervolgens merkten de agenten op dat een van de andere Britten op een gezochte crimineel leek. Ze hielden de drie tegen toen ze met hun auto een parkeergarage uitreden.

Bij controle bleek dat de vermoedelijke crimineel inderdaad op de Britse opsporingslijst stond, maar een ander was dan waar ze hem voor hadden aangezien.

Hij is aangehouden en zal aan Groot-Brittannië worden overgeleverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl