NOS Sport

Waterpolosters met speels gemak naar halve finales EK

EK waterpolo: Nederland-Duitsland (v)

De Nederlandse waterpolosters hebben op de EK in Belgrado de halve finales bereikt. De ploeg van bondscoach Arno Havenga had in de kwartfinales geen kind aan Duitsland: 19-2.

Duitsland ontbrak in 2014 en eindigde bij de zeven EK's daarvoor zes keer als voorlaatste en een keer als laatste. In Belgrado werden in de groepsfase Servië en Kroatië geklopt, maar Oranje bleek van een ander kaliber.

Nederland oogde aanmerkelijk scherper dan tijdens het moeizame optreden in het laatste groepsduel, waarin nipt met 11-10 van Griekenland werd gewonnen. Al na vijftien seconden scoorde Sabrina van der Sloot tegen de Duitse vrouwen en in het vervolg van het eerste kwart was bijna elk Nederlands schot raak.

Negen van de elf speelsters scoren

In het tweede kwart had Nederland moeite de concentratie vast te houden. De productie stokte - tweede keepster Michelle Reinhart hoefde slechts twee reddingen te verrichten - en de Duitse Claudia Blomenkamp deed bij 10-0 zelfs iets terug. In het derde kwart was Oranje weer bij de les en werd de voorsprong gestaag uitgebouwd.

In het laatste kwart benutte Blomenkamp nog een strafworp en maakte topscoorster Nomi Stomphorst haar vijfde doelpunt. Negen van de elf Nederlandse veldspeelsters deelden in de score. Nederland stuit donderdag in de halve finales op Spanje, uitgerekend het land dat op de EK van 2014 via een 10-5 zege Oranje van het goud hield.

Het duel tussen Nederland en Spanje is donderdag vanaf 15.45 uur live te zien op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl