1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Schultz vertrouwt Belgen: Doel is veilig

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu vertrouwt op het oordeel van de Belgische inspectie over de veiligheid van de kerncentrale in Doel. Dat heeft de minister gezegd na een gezamenlijke inspectie door Belgische en Nederlandse deskundigen, die door Schultz werd bijgewoond.

Schultz werd vergezeld door haar Belgische collega Jambon. Ook die herhaalde dat de kerncentrale van Doel aan de veiligheidseisen voldoet.

Schultz had het bezoek aan Doel vorige maand aangekondigd, na een aantal incidenten. Die leidden tot ongerustheid bij burgers en bestuurders in de grensregio. Doel ligt op een steenworp afstand van Zeeuws-Vlaanderen en op zo'n vijftien kilometer van het Noord-Brabantse Woensdrecht.

Schultz en Belgische collega bezoeken kerncentrale in Doel

De ministers maakten bekend dat Nederland en België de komende tijd meer inspecties bij elkaars kerncentrales gaan uitvoeren. Zo gaan Nederlandse deskundigen binnenkort ook mee op inspectie in de centrale van Tihange in Wallonië, die net als Doel geregeld wordt getroffen door storingen. Belgische inspecteurs komen kijken in de centrales van Borssele en Petten.

Verder hebben de bewindslieden afgesproken dat ze beter zullen communiceren over storingen in kerncentrales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl