NOS Nieuws

Brand wolkenkrabber Dubai door kortsluiting

De grote brand die op Oudejaarsavond woedde in een wolkenkrabber in Dubai, is veroorzaakt door kortsluiting. Er was sprake van een elektrische storing in een spot die het gebouw verlichtte, meldt de politie na onderzoek. Het vuur ontstond in kabels van de spot tussen de veertiende en vijftiende verdieping.

De brand brak om 21.30 uur lokale tijd uit in het 63 verdiepingen hoge Address Hotel. Het vuur verspreidde zich snel naar de hogere verdiepingen, maar was ook relatief snel onder controle.

De wolkenkrabber werd ontruimd en een groot gebied eromheen werd afgesloten. Toen de brand uitbrak, stonden er duizenden mensen op straat, in afwachting van de nieuwjaarsfestiviteiten. Ongeveer vijftien mensen raakten gewond. Een man overleed aan een hartaanval tijdens de evacuatie.

Het Address Hotel staat vlak bij de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. De vuurwerkshow die daar gepland was ging door, terwijl uit het Address Hotel nog volop zwarte rook kwam. Na de brand werd aanvankelijk gedacht dat er voortijdig vuurwerk was afgegaan en dat daardoor brand was ontstaan.

Brand wolkenkrabber Dubai

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl