De winkels van Scapino blijven in het straatbeeld aanwezig.
NOS Nieuws

Schoenenketen Scapino maakt doorstart

Schoenenketen Scapino maakt een doorstart. De nieuwe eigenaar is Ziengs, een schoenenketen met zo'n 70 winkels in Nederland. Scapino heeft op dit moment ongeveer 200 winkels. Het leeuwendeel blijft naar verluidt open.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in een spoedzitting voorlopige toestemming gegeven voor de overname. Volgens de ACM heeft Ziengs aannemelijk gemaakt dat er haast is bij de doorstart. Onder meer om de voorraden op peil te kunnen houden. Later komt de ACM nog met een definitief besluit.

Scapino komt voort uit de failliete boedel van moederbedrijf Macintosh. Er is verder nog niets bekend over Dolcis, Manfield en Invito, de andere schoenenketens van Macintosh in Nederland. Macintosh Retail ging eind december failliet. De onderliggende ketens van het bedrijf volgden begin januari.

Brantano

De Belgische schoenenketen Brantano, een andere voormalige Macontisch-keten, lijkt ook verder te kunnen. Volgens de Vlaamse zakenkrant De Tijd koopt de Nederlandse eigenaar van Miss Etam, Rens van de Schoor, Brantano. Hij doet dat samen met onder meer Dieter Penninckx, eigenaar van het Belgische modebedrijf FNG dat in Nederland Claudia Sträter, Superstar en Steps heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl