Een deel van een gevel wordt geplaatst in hartje Londen
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Bouwbedrijf uit Veldhoven bouwt prefab-appartementen in Londen

Bouwbedrijf Hurks uit Veldhoven timmert aan de weg in Londen. Het bedrijf heeft een deal gesloten van meer dan 100 miljoen euro met zogeheten prefab-beton-elementen. Met die elementen worden appartementen gebouwd. Dat gebeurt niet op de bouwplaats, maar bij een fabriek van Hurks in Veldhoven, weet Omroep Brabant.

In de fabriek worden gevels en muren gemaakt, met de kozijnen en ramen erin. Dit gaat als bouwpakket naar Londen en daar worden de appartementen in elkaar geklikt. "Het is een soort Duplo-systeem," legt directeur Koen Waijers uit.

Woningnood

De woningnood in Londen is volgens het bedrijf groot. Hoe sneller er gebouwd kan worden, hoe beter. Daarom kloppen de Londenaren graag bij de Brabanders aan. De eerste vier woontorens van Hurks in Londen zijn af. Nu ligt er een nieuwe order voor de bouw van 1200 appartementen. Het familiebedrijf uit Veldhoven denkt de komende jaren voor ruim 300 miljoen aan opdrachten binnen te halen. Dat levert naast geld ook werk op. De betonfabriek in Tilburg die door de crisis twee jaar dicht was gaat weer open en er zijn 160 banen bij gekomen.

Advertentie via Ster.nl