Eagles-oprichter Glenn Frey overleden

Glenn Frey in 2013 EPA

Glenn Frey, een van de oprichters van de band Eagles, is overleden. Hij stierf op 67-jarige leeftijd, staat op de website van de band.

Gitarist Frey was samen met drummer Don Henley verantwoordelijk voor de grootste hits van de Eagles. Samen schreven ze nummers als Hotel California en Life in the Fast Lane. De single waarmee de Eagles doorbraken, Take It Easy, is gezongen door Frey.

Take It Easy, met Glenn Frey als zanger.

Na het uiteenvallen van de Eagles ging Frey solo verder. Hij scoorde in 1985 een hit met het nummer The Heat is On, dat ook werd gebruikt in de film Beverly Hills Cop. Een jaar later had hij een klein succes met You Belong to the City.

Glenn Frey - The Heat is On

Don Henley

Don Henley zegt in een verklaring dat Frey als een broer voor hem was. "We waren familie. En net als in alle families, hadden we zo onze problemen. Maar de band die we 45 jaar lang hadden, is nooit verbroken."

Volgens Henley hadden de twee dezelfde dromen. "Allebei hadden we een diepe liefde voor de muziek. Samen met onze manager, Irving Azoff, hebben we iets opgebouwd. Maar Glenn is degene die ermee begonnen is. Hij was de man met het plan." 

Longontsteking

Frey overleed in New York. Hij was al langere tijd ziek. De gitarist overleed uiteindelijk aan de gevolgen van reuma, dikkedarmontsteking en longontsteking.