PvdA-Kamerlid Van Dijk bezoekt in zijn rolstoel het ministerie van Volksgezondheid
NOS Nieuws

CDA en SGP willen bedrijven en gehandicapten tegemoetkomen

CDA en SGP komen met een aangepast plan om bedrijven ertoe aan te zetten hun gebouwen en websites toegankelijk te maken voor gehandicapten.

Regeringspartij PvdA, GroenLinks en ChristenUnie willen bedrijven verplichten "eenvoudige aanpassingen" te doen, zodat mensen met een beperking overal makkelijker naar binnen kunnen.

Maar een deel van de Kamer vreest dat sommige bedrijven daardoor onevenredig veel kosten moeten maken en dat dat zou leiden tot te veel rechtszaken.

"De SGP vindt het belangrijk dat mensen met een beperking weten waar zij recht op hebben. Met ons voorstel komt die duidelijkheid er, zodat mensen met een beperking en bedrijven geen onnodige rechtszaken hoeven te voeren", zegt SGP fractievoorzitter Kees van der Staaij.

"We willen niet dat een kleine webwinkel zich in de schulden moet steken om zijn site voor slechtzienden toegankelijk te maken", voegt CDA-Kamerlid Keijzer daaraan toe. Ze wil ook niet dat in natuurgebieden monumentale bruggetjes gesloopt moeten worden.

Twijfels

Op verzoek van D66 werden vorige week de woorden "eenvoudige aanpassingen" aan de tekst toegevoegd, maar de twijfels over hoe dat juridisch uit zal pakken zijn gebleven bij VVD, PVV, CDA en SGP.

CDA-Kamerlid Keijzer en SGP-Kamerlid Van der Staaij willen dat de wijzigingen in een Algemene Maatregel van Bestuur opgenomen worden, zodat er niet allerlei rechtszaken over gevoerd zullen worden.

De twee partijen willen dat de aanvulling op de wet uiterlijk dit najaar klaar is. Pas als die ingaat moet de verplichting van kracht worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl