Maud Megens
NOS Sport

Waterpolosters via eindsprint naar vijfde zege

De Nederlandse waterpolosters hebben bij de EK in Belgrado de groepsfase afgesloten met een benauwde 11-10 zege op Griekenland: 1-3, 3-3, 3-4, 4-0.

Griekenland veroverde de wereldtitel in 2011 en pakte zilver op de EK's van 2010 en 2012. Op de laatste grote toernooien (EK 2014, WK 2015 en World League 2015) won Oranje echter de onderlinge ontmoetingen.

Nederland was al zeker van de eerste plaats in de groep en wellicht ontbrak het daardoor aan de scherpte. Griekenland nam een 3-0 voorsprong en liep van 6-5 uit naar 10-6.

Pas daarna rechtte Oranje de rug, waarna Griekenland alsnog zijn derde nederlaag leed. Een minuut voor tijd zorgde Maud Megens met een prachtig afstandsschot voor de beslissende 11-10. Aan Nederlandse zijde was Sabrina van der Sloot met drie treffers het meest productief.

De vrouwen van bondscoach Arno Havenga, die de vijf wedstrijden in groep A allemaal won, wacht woensdag in de kwartfinales de nummer vier van de andere poule. Dat zal waarschijnlijk Duitsland worden, een opponent waarmee de Nederlandse ploeg de laatste jaren weinig problemen kende.

EK waterpolo: Nederland-Griekenland (v)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl