AFP
NOS Nieuws

Marokko pakt verdachte aanslagen Parijs op

In Marokko is een man aangehouden in verband met de aanslagen in Parijs. Het is een Belg van Marokkaanse afkomst die rechtstreeks contact zou hebben gehad met de aanslagplegers.

De Marokkaanse autoriteiten hebben alleen de initialen van de man in het Arabisch bekendgemaakt. Volgens de Belgische publieke omroep is de verdachte de 26-jarige Gelel Attar. Hij is een vriend van Chakib Akrouh die zichzelf opblies bij een inval van de Franse politie in Saint-Denis, in de week na de aanslagen van vrijdag 13 november.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rabat zegt dat de man in Syrië heeft gevochten voor al-Nusra, voor hij zich aansloot bij IS. Hij zou samen met een van de Parijse terroristen naar Syrië zijn gereisd. Daar bouwde hij contacten op met de hoofdverdachten van Parijs. In Syrië leerde hij verscheidene wapens gebruiken en werd hij getraind in guerrilla-technieken.

De verdachte werd vrijdag aangehouden in de buurt van Casablanca. Hij verliet Syrië via Turkije, op een reis die ook via Duitsland, België en Nederland verliep. Uit Nederland vertrok hij naar Marokko.

Bij de aanslagen in Parijs op cafés, concertzaal Bataclan en het voetbalstadion Stade de France kwamen 130 mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl