De kust zonder bebouwing
NOS Nieuws

Tienduizenden handtekeningen tegen bouwen aan de kust

Natuurmonumenten heeft tienduizenden handtekeningen ingezameld tegen het kabinetsplan om bouwen aan de kust makkelijker te maken en dat aantal loopt nog steeds op. De organisatie vraagt minister Schultz het besluit in te trekken.

"Kijk naar de kust als geheel", is de oproep van Natuurmonumenten, zegt een woordvoerder. "We kunnen in Nederland nu hele stukken langs de kust lopen, dat moet zo blijven. We willen niet wat je in het buitenland ziet: dat je steeds stukken privéstrand hebt van mensen met veel geld."

Op de site beschermdekust.nl verzamelt Natuurmonumenten alle bouwplannen die al zijn ingediend. De petitie staat al sinds oktober online, hoewel minister Schultz het kabinetsplan pas half december indiende. "Onze medewerkers in Zeeland en Zuid-Holland trokken al eerder aan de bel, omdat er opeens overal bouwplannen opdoken", zegt een woordvoerder. "Het besluit hing toen al in de lucht."

Toen het besluit eenmaal was genomen, nam het protest toe. "Tot die tijd hadden we misschien 5000 handtekeningen." Morgen worden de handtekeningen aangeboden aan de minister.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl