NOS Voetbal

Cocu: dit noemen ze Europees spelen

Cocu: missie volbracht, op naar de volgende

"Missie volbracht. Op naar de volgende." PSV-trainer Phillip Cocu lijkt niet te lang stil te willen blijven staan bij de 2-0 overwinning op Feyenoord in de eerste wedstrijd na de winterstop. In Eindhoven hebben ze een groter doel: de titel.

"Nu houden we de druk op Ajax en zetten we een directe concurrent verder op achterstand. Een heerlijk gevoel, daar kwamen we voor", gaat hij verder. "Het was een hard duel, maar die horen er ook bij."

Ze luisteren goed naar me. Daar ben ik blij om.

Phillip Cocu

Cocu gaat verder: "Ik vond dat wij de eerste helft slordig waren in de balverovering en de keuze daarna: de lange bal of de steekpass. Het spel ging daardoor snel op en neer, dat komt heel rommelig over. Daar konden we meer uit halen."

In de rust bracht Cocu zijn ontevredenheid over op zijn spelers en zie: in de tweede helft ging het direct beter en werd er al na vier minuten gescoord. "Ze luisteren goed naar me. Daar ben ik blij om", aldus Cocu, met een knipoog.

Pro Shots
Phillip Cocu geeft Jorrit Hendrix aanwijzingen

Na de 1-0 ging De Kuip achter Feyenoord staan, maar PSV bleef overeind. Cocu: "Feyenoord drong wel aan, maar ik vond dat wij het goed onder controle hadden. Dan maak je uit een counter de 2-0, maar daarvoor brachten we Luciano Narsingh ook."

Vooral de volwassen manier waarop PSV de wedstrijd uitspeelde, gaf Cocu een goed gevoel. "Daar was ik erg over te spreken. Iedereen pakte het heel goed op. Dat is zoals ze noemen: Europees spelen."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl