Vreugde bij de spelers van Vitesse

Vitesse wint met debuterende Maas bij Cambuur

Met Rob Maas voor het eerst als hoofdtrainer op de bank, heeft Vitesse de uitwedstrijd tegen SC Cambuur met 2-0 gewonnen. De Arnhemmers rukken door de zege op naar de vierde plaats.

Vitesse kreeg in de bepaald niet opwindende eerste helft de beste kansen. Isaiah Brown maaide na een paar minuten van dichtbij over de bal heen en na een kwartier kon Marvin Peersman hem met een sliding nog net van scoren afhouden. De van FC Tokio overgenomen Kosuke Ota bracht met een vrije trap Solanka in stelling (kopbal in handen van doelman Leonard Nienhuis) en Valeri Kazaisjvili schoot over na een verdedigingsfout van de van Sheffield Wednesday overgekomen Cambuur-verdediger Darryl Lachman.

Cambuur, als nummer 16 in de stand uit de winterstop gekomen, bood de nummer vijf goed partij, werd gaandeweg de eerste helft gevaarlijker en was onder anderen via Vytautas Andriuskevicius (kopbal voorlangs) en Jack Byrne (vrije trap net over) in de buurt van een treffer.

Brown mist opnieuw

Echt vloeiende combinaties bleven ook na rust uit op het lichtbesneeuwde Friese kunstgras. Kort na de pauze kreeg Kazaisjvili met een gelukje de bal in de voeten; hij haalde direct uit, zag Andriuskevicius op de lijn redden, maar Milot Rashica vervolgens scoren in de rebound.

Cambuur ging daarna voorzichtig op zoek naar de 1-1. Het claimde vergeefs een strafschop toen Bartholomew Ogbeche de bal tegen de arm van Arnold Kruiswijk schoot, maar kon desondanks blijven hopen op een punt, vooral omdat Vitesse verzuimde zijn kansen te benutten. Zo slaagde Brown er opnieuw in voor open doel over de baal heen te maaien.

Ogbeche kreeg in de slotfase nog twee kansjes om Cambuur een punt te bezorgen, eerst na een voorzet van Sander van de Streek en daarna na een misverstand tussen doelman Eloi Room en linksback Ota. Kazaisjvili besliste daarna de wedstrijd door na een kapbeweging de bal via doelman Nienhuis tegen de touwen te schieten.