NOS Nieuws

Invallen Duitse politie in Noord-Afrikaanse wijk Düsseldorf

In Düsseldorf doet de politie op grote schaal invallen in een buurt waar veel Noord-Afrikanen wonen. Een woordvoerder zegt dat de actie verband houdt met het grote aantal straatroven, gevallen van zakkenrollerij en drugsdelicten in de buurt. De actie was in wat ook wel het 'Maghrebkwartier' wordt genoemd, een buurt vlak bij het station.

Een journalist ter plaatse meldt dat er twintig mensen zijn opgepakt. De politie wil dat niet bevestigen. Een woordvoerder zegt dat er pas morgen mededelingen worden gedaan.

In het Maghrebkwartier zijn veel bendes actief, waarvan veel Noord-Afrikanen lid zijn.

Het Casablanca-rapport

Onlangs publiceerde de politie in Düsseldorf het rapport Casablanca. Daarin wordt gesteld dat er in anderhalf jaar tijd in de stad ruim 4000 misdrijven zijn gepleegd door Noord-Afrikanen. Van de 2000 daders die zijn geïdentificeerd, komt de helft uit Marokko.

Düsseldorf ligt op enkele tientallen kilometers van Keulen, waar in de Nieuwjaarsnacht op grote schaal vrouwen werden lastiggevallen en aangerand. De daders daarvan worden ook onder Noord-Afrikanen gezocht.

Volgens de politie is er geen direct verband met de gebeurtenissen in Keulen, maar waren de invallen vanwege het Casablanca-rapport al geruime tijd gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl