The Common Linnets wonnen vorig jaar de Popprijs op Noorderslag
NOS Nieuws

Uitreiking Popprijs 2015 vanavond live bij NOS/NTR

Voor de dertigste keer wordt op muziekfestival Eurosonic Noorderslag de jaarlijkse Popprijs uitgereikt aan de artiest of band die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

Om 22.45 uur maakt 3FM-dj Giel Beelen de winnaar bekend in de Oosterpoort in Groningen. NOS en NTR doen vanaf 22.25 uur live verslag van het evenement op NPO 3.

Vorig jaar wonnen The Common Linnets en onder de eerdere winnaars zijn Caro Emerald (2010), De Jeugd van Tegenwoordig (2011), Racoon (2012) en The Opposites (2013).

Wie wonnen Noorderslag de afgelopen jaren?

De gebruikelijke ‘bierdouche’, die de winnaars van de afgelopen jaren over zich heen kregen, blijft dit jaar achterwege. Tijdens de bekendmaking van de Popprijs mag er geen drank mee de Grote Zaal in.

Volgens de organisatie moet het voor de winnaar ook een feestje zijn . “Als je dan met bier bekogeld wordt, kun je er toch niet echt van genieten.”

Surinaams Goud

In de uitzending is verder een verslag te zien van diverse live-acts. In elf zalen van de Oosterpoort in Groningen treden tijdens Noorderslag meer dan vijftig bands en artiesten op die een goed beeld geven van wat de Nederlandse muziekscène aan aanstormend talent te bieden heeft.

Omdat Suriname veertig jaar geleden onafhankelijk werd, is er deze editie een speciaal programma ‘Sranan Gowtu’, ofwel Surinaams Goud, waarin het heden en verleden van de Surinaamse muziek in het zonnetje wordt gezet. Er zijn optredens van onder meer Oscar Harris en Trafassi, maar ook Kenny B en Sabrina Starke.

3 on stage: Noorderslag 2016, 22.25 – 01.55 uur, NPO 3 en NOS.nl. Presentatie: Annechien Steenhuizen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl