NOS Sport

Zaalhockeyers missen laatste vier op EK

De Nederlandse zaalhockeyers zijn er niet in geslaagd de halve finales te bereiken van het EK in Praag. De beslissende groepswedstrijd tegen thuisland Tsjechië ging op dramatische wijze met 2-1 verloren. Oranje eindigt daardoor als derde in de groep en moet nu spelen om de plaatsen vier tot en met acht.

Oranje had tegen het thuisland aan een gelijkspel genoeg, maar ging ten onder na een spectaculaire eindfase. Bij een stand van 1-0 voor de Tsjechen kwam Nederland 17 seconden voor tijd op gelijke hoogte door een strafcorner van Timmo Kranstauber.

De buit leek binnen, aangezien de Tsjechen al met een man minder speelden en vervolgens ook nog een speler met een tijdsstraf zagen verdwijnen. Maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg Tsjechië nog een strafbal, die door Tomas Procházka werd benut.

Eindstand groep B EK zaalhockey

Duels-puntenDoelsaldo
1. Oostenrijk3-910-4
2. Tsjechië3-68-6
3. NEDERLAND3-37-6
4. Zweden3-08-17

Oranje speelde zaterdagmiddag in de degradatiepoule met 2-2 gelijk tegen Polen. De Nederlandse ploeg gaat in de groep aan de leiding met vier punten uit twee duels. Polen heeft ook vier punten, maar een slechter doelsaldo. Zondag speelt Oranje nog tegen Zwitserland, dat drie punten heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl